Constance en Charlotte, een perfecte match!

Vanaf vandaag ligt Fibre Mood in de winkel! Een nieuw naai- en breimagazine met ongelooflijk toffe patronen. Wij gingen bij team Madeline aan de slag met 3 naai- en 2 breipatronen, je kan dus stellen dat we fan zijn!

38660560_2042762482409621_8272562489082773504_o.jpg

Ik was op vakantie toen het overzicht van de patronen werd doorgestuurd en ik viel als een blok voor Constance, de salopette! Geen 1-2-3-klaar project, maar ik had nog enkele dagen vakantie thuis gepland voor ik terug in mijn winkeltjes zou staan, dus het was de ideale moment om te kiezen voor een naaisel waar ik langer dan 3 uurtjes aan moest werken.

constance

Knippen deed ik de avond voordien, over het naaien deed ik een ganse dag. Het is veel werk, maar op zich ging dat wel vlotjes, het patroon zit goed in mekaar en de stap-voor-stap handleiding was superduidelijk.

IMG_3654.jpg

Alle zichtbare stiksels werden ge-topstitched met de coverlock. Ik gebruikte cordonnet garen en de kettingsteek, en ik ben “zotcontent”! Sinds ik de Janome vervangen heb door de Babylock wordt de coverlock voor bijna ieder naaisel gebruikt. Wat een zalige machine is dat seg. contancecontance

constance

Het is geen geheim dat ik zot ben van Italiaanse kwaliteit, de Jeansstof van Armani werd net voor mijn vakantie geleverd en riep mij al van het moment ik de verpakking openmaakte. Dat mijn patroon keuze op de salopette viel zal daar ook wel iets mee te maken hebben. Kwalitatieve jeansstof vinden, het blijft moeilijk. De minder goede kwaliteit scheurt makkelijk door (als je wat bil hebt zoals ik toch), dat is meteen ook de reden waarom ik me niet snel aan een jeans-naaisel zet. Maar wat ik nu in mijn handen had, amai! Zalige kwaliteit! Ze staan nog niet online, maar in onze winkels kan je de stof wel al terugvinden.

Constance

Ze wordt zo groot, die dochter van mij. Voor de foto’s trok ik vanochtend naar Rumst, Charlotte slaapt deze week bij haar papa en ik mocht haar gelukkig een uurtje gaan “lenen”! De jeansknopen werden een kwartier voor de fotoshoot nog ingeklopt, deadline-werken, ik zeg het u!

IMG_3654IMG_3744

Constance heeft een perfecte pasvorm vind ik, ik knipte maat 34 voor Charlotte en deed geen enkele aanpassing. Zot ben ik, van mijn kind!

constance

IMG_3645IMG_3644constanceconstanceconstanceconstanceconstance

IMG_3898

Wij zijn alvast superfan, van Fibre Mood!

Stoffen: Madeline de stoffenmadam

30 gedachten over “Constance en Charlotte, een perfecte match!

  1. ze wordt inderdaad groot, maar wauw wat een mooie pasvorm! Ik kom deze dus ook maken in september, netjes en heel braaf alle details afwerken op donderdagavond (geen cava dus 😉 ), ik kijk er al naar uit.

    Like

  2. Mooi en mét sierstiksels! Ik liet ze weg omdat de Janome coverlock en ik geen goeie vrienden zijn. Las ik dat jij de Janome verving door een Babylock? Content?

    Like

    1. Die van u is ook echt mooi! Ja, Ik heb drie jaar aan de relatie met Janome gewerkt maar dan was het klaar! 😉 Die Babylock is een een wereld van verschil, echt, dat gaat bijna vanzelf. Heel content van.

      Like

Plaats een reactie