Geld & Geluk

763 (1).jpeg

Ergens midden oktober zat er een mailtje in de mailbox: Inge van Het Laatste Nieuws had me via Instagram gevonden en vroeg of ik interesse had in een interview voor de rubriek “Geld & Geluk“.

Mijn man stond daar eerst wat wantrouwig tegenover, maar ik zag dat meteen zitten. Ik ben een open boek voor iedereen die hier binnenkomt, geheimen heb ik niet! En ik heb er geen probleem mee om naar buiten te komen met onze financiële situatie. Een paar mailtjes later zat ik met Inge rond de tafel.

Ik vermoed dat ik voer gaf voor 7 rubrieken, want dat praten met Inge, dat ging wel heel vlotjes. Ik sprak over mijn passie, over mijn job en mijn winkels, over de kinderen en de jeugdzorg, over bouwmiserie en bouwgeluk, over kleine gelukjes en dingen die jammer zijn. En over geld natuurlijk.

Confronterend wel, want financieel ben ik zwaar achteruit gegaan. Geld maakt niet gelukkig, want ik zou wat ik vandaag doe voor geen miljoenen willen inruilen, maar het zou makkelijk zijn als er wat meer reserve is. Ach, rijk hoef ik niet te worden, het zou alleen fijn zijn als het soms wat minder als “overleven” aanvoelde.

Steven, de fotograaf heeft z’n werk gehad om onze jongens een beetje deftig op beeld te krijgen. Aapjes zijn het, die twee. Emiel, onze zoon, en Tchad, onze pleegzoon verschillen precies één jaar in leeftijd. Ze groeiden samen op, Tchad is nu 3 jaar voltijds bij ons. Echte broers zijn het, in iedere zin van het woord. Samen lachen, vechten, kattenkwaad uithalen. Moest je pleegzorg overwegen, dan kan ik dat alleen maar aanraden. Het verrijkt je leven. Makkelijk is het niet, en het is frustrerend. De wetgeving omtrent jeugdzorg werkt niet altijd in het belang van de kinderen, vind ik. Ik zou de politiek ingaan, alleen al om aan die wetgeving te sleutelen. Maar dat is een ander verhaal. 😉
Wie weet vertel ik dat ook nog eens in de krant, want dit smaakte zeker naar meer.

Veel leesplezier X

Het artikel in Het Laatste Nieuws lees je hier.

Krijg je het artikel niet te lezen maar wil je toch graag weten wat ik nu eigenlijk verdien, dan kan je het hier lezen. 🙂 artikel Geld en geluk

 

3 gedachten over “Geld & Geluk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s